Ο Πρόεδρος Πούτιν στα «Αριστουργήματα του Βυζαντίου»

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ο Πρόεδρος Πούτιν στα «Αριστουργήματα του Βυζαντίου»

Φεβρουάριος 09, 2017 - 11:47
Αναρτήθηκε στο:

Ιδιαίτερη ξενάγηση στην έκθεση βυζαντινής Τέχνης στην Πινακοθήκη Τρετιακόφ πραγματοποίησε χθες ο Ρώσος Πρόεδρος

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την βυζαντινή Τέχνη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην έκθεση «Αριστουργήματα του Βυζαντίου» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην γκαλερί Τρετιακόφ, στη Μόσχα.

Ο ρώσος Πρόεδρος, που ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης από τη Γενική Διευθύντρια της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ, Ζελφίρα Τρεγκουλόβα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αμφιπρόσωπη εικόνα με την παράσταση της Σταύρωσης και την Παναγία Οδηγήτρια.

Η έκθεση «Αριστουργήματα του Βυζαντίου» πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Τρετιακόφ στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας και Ελλάδας, και περιλαμβάνει 18 έργα και αντικείμενα βυζαντινής τέχνης που χρονολογούνται μεταξύ 10ου - 16ου αιώνα μ.Χ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο 2016, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το Μουσείο Βυζαντινής και Χριστιανικής Τέχνης στην Αθήνα και παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης της εικόνας «Η Ανάληψη του Χριστού», του Αντρέι Ρουμπλιόφ της Πινακοθήκης Τρετιακόφ.