Οι ελληνικές ταινίες "Λεωφόρος Πατησίων" και "The Waiter" στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Οι ελληνικές ταινίες "Λεωφόρος Πατησίων" και "The Waiter" στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας

Απρίλιος 17, 2019 - 15:39
Αναρτήθηκε στο:

Η "Λεωφόρος Πατησίων" (Patision Avenue) του Θανάση Νεοφώτιστου και το "The waiter" του Στηβ Κρικρή θα προβληθούν στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας που θα διαρκέσει από 18 έως 25 Απριλίου 2019.

Στη "Λεωφόρο Πατησίων", ένα μονοπλάνο γυρισμένο στο κέντρο της Αθήνας, η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μιας από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της.

Η ταινία θα προβληθεί στις 22 Απριλίου, στις 20:30, στον κινηματογράφο Zvezda και στις 24 Απριλίου, στις 15:30, στο Multiplex Cinema October.

Στο "The Waiter", που είναι εμπνευσμένη από ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη στα τέλη των ‘80s, το οποίο μεταφέρεται στη σύγχρονη Αθήνα, ο μοναχικός Ρένος, ένας επαγγελματίας σερβιτόρος με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά όταν ο γείτονάς του Μίλαν εξαφανίζεται και ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος με δύο σκοτεινούς χαρακτήρες, τον «Ξανθό» και την Τζίνα, οι οποίοι θα τον παρασύρουν σε μια σειρά ακραίων γεγονότων τα οποία θα τον φέρουν στα όριά του.

Η ταινία θα προβληθεί στις 19 Απριλίου, στις 21:30, στο Multiplex Cinema October, και στις 25 Απριλίου, στις 15:00, στην Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ.