Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ψηφίζουν Ελλάδα για διακοπές

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ψηφίζουν Ελλάδα για διακοπές

Μάιος 04, 2016 - 11:50
Αναρτήθηκε στο:

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στην πατρίδα τους οι 14 Ρώσοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τη Ρόδο για τις ημέρες του Πάσχα καλεσμένοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ρωσική δημοσιογραφική αποστολή με την Μαριέττα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στην πατρίδα τους οι 14 Ρώσοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν για τις ημέρες του Πάσχα τη Ρόδο καλεσμένοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όλοι τους έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και το πλούσιο πρόγραμμα εξοικείωσης με τον πολιτισμό και τις τουριστικές υποδομές της Ρόδου και υποσχέθηκαν να μεταφέρουν αυτούσιες τις εμπειρίες τους στο κοινό τους.

«Στην Ελλάδα δεν είχα ξαναέρθει αλλά μετά από αυτό το ταξίδι είμαι σίγουρη ότι θα έρθω ξανά και σύντομα μάλιστα», δήλωσε στο www.elru2016.gr η Ιρίνα Βίμποχ, μπλόγκερ και συγγραφέας βιβλίων για τον τουρισμό.

Το πρόγραμμα των Ρώσων δημοσιογράφων ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη με ξενάγηση στην Ακρόπολη και την Παλιά Πόλη της Ρόδου αλλά και μια σύντομη επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής όπου ενημερώθηκαν για τη σειρά γραμματοσήμων «2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία» που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου και έστειλαν αναμνηστικές κάρτες από τη Ρόδο σε φίλους και συγγενείς τους.

Τη Μεγάλη Τετάρτη οι Ρώσοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Λίνδο και στις Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη Μαριέττα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, και να συζητήσουν μαζί της για θέματα τουρισμού αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα, ενώ στις Πηγές τους ξενάγησε η Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Διεθνούς προβολής και Αποδήμων Ροδίων.

Την επομένη το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, σε τοπικό οινοποιείο και σε μνημεία φυσικής ομορφιάς της Ρόδου, ενώ η Μεγάλη Παρασκευή ήταν περισσότερο αφιερωμένη στον θρησκευτικό τουρισμό με ξενάγηση των δημοσιογράφων σε γνωστές εκκλησίες και μοναστήρια έως το νοτιότερο άκρο του νησιού.

Το Μεγάλο Σάββατο η αποστολή παρακολούθησε την Αναστάσιμη Ακολουθία και απόλαυσε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ήταν επίσημοι καλεσμένοι σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν τους ο Περιφερειάρχης Ρόδου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Ελλάδα και απάντησε σε ερωτήσεις.

«Έχω πραγματοποιήσει αντίστοιχα ταξίδια εξοικείωσης και σε άλλες χώρες όπου η εξυπηρέτηση ήταν μεν καλή αλλά μπορούσες να καταλάβεις ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων ήταν προσποιητή. Εδώ στη Ρόδο, αυτό που εισπράττουμε είναι ειλικρινής και ζεστή φιλοξενία και αυτό είναι για μένα βασικό σημείο αναφοράς αυτού του ταξιδιού», ανέφερε ο Αλεξέι Γκορμπατσέφ της εφημερίδας Νεζαβίσιμαγια.

Η ρωσική δημοσιογραφική αποστολή ταξίδεψε στην Ελλάδα με την ευγενική χορηγία της AEGEAN, στο πλαίσιο των δράσεων για το "Έτος 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία".