Περί

Ο ιστότοπος elru2016.gr προβάλλει στα ελληνικά και τα ρωσικά όλες τις ελληνικής πρωτοβουλίας δραστηριότητες στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους 2016: η Ελλάδα στη Ρωσία / η Ρωσία στην Ελλάδα». Ο ιστότοπος θα είναι ενεργός και συνεχώς ανανεούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 ενώ θα διατηρηθεί σε αρχειακή μορφή και μετά το τέλος του Έτους.

Η διαχείρισή του ανήκει στην Ομάδα Εργασίας για την Επικοινωνιακή Προβολή των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έτους, η οποία αποτελείται από στελέχη Επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ). Ο σχεδιασμός του ανατέθηκε στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το οποίο και στηρίζει τεχνικά τον ιστότοπο καθ’ όλη τη διάρκεια του Έτους.

Για την περιήγηση στον ιστότοπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω βασικά μενού :

  • «Αφιερωματικό Έτος» με πληροφορίες για τους ελληνικούς φορείς που συμμετέχουν και τις δράσεις τους στο πλαίσιο του  Έτους.
  • «Ελλάδα στη Ρωσία» με σύντομα αλλά περιεκτικά στοιχεία για τις οικονομικές, πολιτιστικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας καθώς και για την ομογένεια.
  • «Ημερολόγιο» με πληροφορίες για τις εκδηλώσεις/δράσεις/συναντήσεις που διοργανώνονται από ελληνικούς φορείς στη Ρωσία.
  • «Ενημέρωση» με δελτία Τύπου, δηλώσεις, κάλυψη πολυμέσων, άρθρα και τελευταίες ειδήσεις σχετικά με εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Έτους.
  • «Επικοινωνία» με τα στοιχεία επικοινωνίας της ΓΓΕΕ και της ομάδας διαχείρισης του ιστοτόπου.

Οι επισκέπτες της μπορούν να παρακολουθήσουν και ψηφίσουν για τους νικητές του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής-σκίτσου που διοργανώνει η ΓΓΕΕ και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα («Что такоe Греция для меня»). Παράλληλα, μπορούν να στέλνουν  φωτογραφίες τους, από τις οποίες θα επιλέγεται μία κάθε εβδομάδα για ανάρτηση στην κεντρική σελίδα του ιστοτόπου (Click of the week)

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν στο εβδομαδιαίο δελτίο (newsletter), να ακολουθήσουν τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter και το Facebook, να ανατρέξουν στο φωτογραφικό υλικό και να προσαρμόσουν τη μηχανή αναζήτησης ανάλογα με τις απαιτήσεις τους.