Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ιούλιος 18, 2016 - 08:39
Αναρτήθηκε στο:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη διοικητική διαίρεση της οποίας περιλαμβάνονται τα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα την Ερμούπολη της νήσου Σύρου.

Μύκονος / Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρόκειται για μία πολυνησιακή Περιφέρεια που περιλαμβάνει 48 κατοικημένα νησιά, πλήθος νησίδων και βραχονησίδων και έχει συνολική έκταση 5,286 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλύπτοντας το 4% της συνολικής έκτασης της χώρας.

H τουριστική βιομηχανία αποτελεί για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη βασική πηγή εισοδήματος, απασχόλησης και ανάπτυξης. Ο Τουρισμός συμμετέχει µε ποσοστό μεγαλύτερου του 80% στο περιφερειακό Α.Ε.Π. και εκπροσωπεί περίπου το 65% στην απασχόληση. Το Νότιο Αιγαίο υποδέχεται το 25% περίπου των διεθνών αφίξεων και συγκεντρώνει το 30% των τουριστικών εσόδων!

Η ποικιλομορφία των προορισμών και η ιδιαίτερη προσωπικότητα του κάθε νησιού ανεβάζουν ψηλά τον πήχυ για τον ελληνικό τουρισμό. Όποιος επιθυμεί να ανακαλύψει την αυθεντικότητα των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι του επιφυλάσσονται αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες! 

• Η λιτή και εκλεπτυσμένη γαστρονομία των νησιών που στηρίζεται στην παράδοση, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ταξιδιώτη.

• Τα πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εμπλουτίζουν τις μέρες και νύχτες του καλοκαιριού των επισκεπτών.

• Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ανταποκρίνονται ακόμη και στις πιο εξεζητημένες προσδοκίες.

• Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προσφέρονται για εξερεύνηση στα ακατοίκητα νησιά με τις παρθένες παραλίες, τους κρυφούς κολπίσκους, την ενδιαφέρουσα ενδοχώρα και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

• Η διασκέδαση στα νησιά του Ν. Αιγαίου είναι πολυδιάστατη και αποτελεί ευκαιρία για απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

• Οι οικογενειακές διακοπές αποκτούν άλλο νόημα στα νησιά του Ν. Αιγαίου. Οι γονείς μπορούν να ζήσουν με τα παιδιά τους πρωτόγνωρες εμπειρίες στις μοναδικές θάλασσες, στα γραφικά χωριά, στα οργανωμένα ξενοδοχεία που προσφέρουν ποικίλες δραστηριότητες.

Χαρείτε το ελληνικό καλοκαίρι στα νησιά του Ν. Αιγαίου, τα λουσμένα με το εκτυφλωτικό φως, τα προικισμένα με τα σμαραγδένια νερά και τους φιλικούς κατοίκους.

Ζήστε τη μοναδικότητα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου! Ζήστε τη μοναδικότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!