Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες στα "Αριστουργήματα του Βυζαντίου" στην γκαλερί Τρετιακόφ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες στα "Αριστουργήματα του Βυζαντίου" στην γκαλερί Τρετιακόφ

Απρίλιος 21, 2017 - 13:53
Αναρτήθηκε στο:

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι επισκέπτες της γκαλερί Τρετιακόφ που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση «Αριστουργήματα του Βυζαντίου», η οποία πραγματοποιείται στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Ανάμεσα στους επισκέπτες και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την βυζαντινή Τέχνη με ειδική ξενάγηση στην έκθεση στις 8 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μόλις μετά τα εγκαίνια, από τη Γενική Διευθύντρια της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ, Ζελφίρα Τρεγκουλόβα.

Μετά τον Πρόεδρο Πούτιν και άλλους Ρώσους επισήμους, σειρά είχαν αυτή την εβδομάδα και οι ξένοι Πρέσβεις και εκπρόσωποι ξένων αντιπροσωπειών στη Μόσχα, σε ειδική εκδήλωση-ξενάγηση που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα σε συνεργασία με την γκαλερί. Εκθέματα όπως η αμφίγραπτη εικόνα του Αγίου Γεωργίου από την Καστοριά (13ος αι., Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο) και ο περίφημος σταυρός λιτανείας από την Αδριανούπολη (10ος-11ος αι., Μουσείο Μπενάκη), ενθουσίασαν τους ξένους διπλωμάτες και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η έκθεση πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή, 23 Απριλίου, έπειτα από περίπου 2,5 μήνες παρουσίας στους χώρους της δημοφιλέστατης ρωσικής πινακοθήκης.