Πολυεπίπεδη ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Πολυεπίπεδη ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

Ιούνιος 17, 2016 - 10:35
Αναρτήθηκε στο:

Ιδιαίτερη αναφορά στο αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στις ξενόγλωσσες πλατφόρμες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αφετηρία το πολύ πλούσιο πολιτισμικό πρόγραμμα του αφιερωματικού έτους 2016, οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ενισχύονται φέτος σε όλα τα επίπεδα σημείωσε η κα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι υπήρξε πολύ μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο φορέων για την ενίσχυσή τους τη φετινή χρονιά.

«Το πολιτισμικό πρόγραμμα ενισχύει ήδη περισσότερο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό ότι οι αιτήσεις για βίζα έχουν πολλαπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να προβούμε σε ενέργειες για την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών στην Ρωσία ώστε να καλυφθεί η ζήτηση. Θεωρώ ρεαλιστική την πρόβλεψη για υπερδιπλασιασμό του αριθμού των τουριστών από τη Ρωσία φέτος στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον όμως είναι πολυεπίπεδο. Και λόγω των επιπτώσεων από τις εκατέρωθεν κυρώσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας στις εξαγωγές, υπήρξε πολύ μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο φορέων, για την ενίσχυσή τους τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, μεγάλοι κρατικοί όμιλοι και μεμονωμένοι επιχειρηματίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στη χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, κατά την επίσκεψή του, ο Ρώσος πρόεδρος συνοδεύτηκε από πολυπληθή κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, καθώς και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Όλα αυτά πιστοποιούν και την πολιτική σημασία που δίνει η ρώσικη πλευρά στις διακρατικές σχέσεις, και το έντονο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται πλέον στην Ελλάδα.

Ειδικά, τέλος, σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του έτους Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην εμβληματική έκθεση κλασσικών αρχαιοτήτων στο Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, εκείνη για το Βυζάντιο στο Μουσείο Ερμιτάζ, η έκθεση σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στο Μανιέζ της Πετρούπολης και η νομισματική έκθεση στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας. Από ρωσικής πλευράς, την περασμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα μας, εγκαινιάστηκε ένα πολύ συμβολικό έκθεμα στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, η αγιογραφία του σπουδαίου Ρώσου αγιογράφου Αντρέι Ρουμπλιώφ».

Μπορείτε να διαβάστε όλη την συνέντευξη στο Greek News Agenda (αγγλικά), Griechenland Aktuell (γερμανικά), Punto Grecia (ιταλικά), Panorama Griego (ισπανικά), Grece Hebdo (γαλλικά)