Σπουδάστε το θέατρο στη γενέτειρά του

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Σπουδάστε το θέατρο στη γενέτειρά του

Φεβρουάριος 17, 2017 - 13:06
Αναρτήθηκε στο:

Την ευκαιρία να σπουδάσουν το θέατρο στη χώρα που το γέννησε, την Ελλάδα, θα έχουν σπουδαστές και νέοι ηθοποιοί από τη Ρωσία και άλλες χώρες με το Λύκειο Επιδαύρου που ξεκινάει φέτος στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου

Φώτο: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Σπουδαστές θεάτρου και νέοι ηθοποιοί από τη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο θα έχουν το προσεχές καλοκαίρι τη δυνατότητα να μελετήσουν το θέατρο στη γενέτειρά του, την Ελλάδα, μέσα από το Λύκειo Επιδαύρου, ένα νέο θεσμό που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος και θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου. Στόχος του η έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις – από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο πειραματικές. Τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου ερευνητικού και μαθησιακού προγράμματος θα παρουσιάζονται στο τέλος κάθε περιόδου, σε ειδικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό και ενταγμένες στο γενικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα σπουδών Λύκειο Επιδαύρου θα περιλαμβάνει κύκλους μαθημάτων, σύντομα σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται σε διάφορους, ειδικά επιλεγμένους χώρους στη γύρω περιοχή, (αρχαία θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους, φυσικά τοπία, σχολεία).
Στόχος του Λυκείου Επιδαύρου είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης ηθοποιών, δραματουργών, σκηνοθετών, μουσικών, χορογράφων, καλλιτεχνών, αλλά και θεωρητικών του θεάτρου, ανθρωπολόγων, μουσικολόγων κ.ά., καθώς επίσης και χώρο δημιουργικής συνύπαρξης της παράδοσης και της καινοτομίας, του αρχαίου και του σύγχρονου πολιτισμού, με κατευθυντήριες γραμμές και θεματικούς άξονες το αρχαίο δράμα και τον ηθοποιό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. +30 6977913140 (κα Γεωργίνα Κακουδάκη, email: geokakoudaki@gmail.com) ή +30 6972887744 (κα Χριστίνα Ζώνιου, email: zoniou@uop.gr) ή να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (http://www.greekfestival.gr) για περισσότερες πληροφορίες