Στην Αγία Πετρούπολη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Στην Αγία Πετρούπολη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 16:23
Αναρτήθηκε στο:

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται από χθες το βράδυ, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι Αρχές της πόλης για να τιμήσουν την εορτή του αγιοποιηθέντος Πρίγκηπα Αλεξάνδρου Νέφσκι, προστάτη της Αγίας Πετρούπολης.

Την εικόνα συνόδευσαν με ειδική πτήση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γ. Τανιμανίδης. Την εικόνα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, G. Poltafsenko, στελέχη της Περιφερειακής Κυβέρνησης, ο Μητροπολίτης Βαρσονούφριος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομογενών Αλ. Δροσίδης με στελέχη της Ομογένειας, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος Π. Μπεγλίτης.

Η εικόνα τοποθετήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν, όπου σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη επίσημη δοξολογία από τους δύο Μητροπολίτες και στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας, δια μέσου της κεντρικής λεωφόρου Αλ. Νέφσκι έως την Λαύρα Αλ. Νέφσκι, όπου η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα, μέχρι τη Δευτέρα 18/9/2017.