Στην έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Στην έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μάρτιος 30, 2016 - 10:00
Αναρτήθηκε στο:

Φώτο: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ευκαιρία να αναδείξει τα δύο τουριστικά project αιχμής της, το καταδυτικό πάρκο στις Σποράδες και το πλανητάριο στα Μετέωρα, είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού "ΜΙΤΤ 2016", που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 23-26 Μαρτίου. Παράλληλα, επιχειρηματική αποστολή από την Περιφέρεια πραγματοποίησε επαφές με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες με στόχο την προσέλκυση των Ρώσων τουριστών τη φετινή περίοδο.

Παρά την περυσινή κάμψη των τουριστικών επισκέψεων από Ρωσία, εξαιτίας της πτώσης του ρουβλιού και του ρωσικού εμπάργκο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτιμά ότι φέτος, με την ευκαιρία του ελληνορωσικού Έτους, το κλίμα μπορεί να αναστραφεί. Την αισιόδοξη αυτή εκτίμηση στηρίζει τόσο στο έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες της MITT 2016 στο περίπτερό της όσο και στα ενθαρρυντικά στοιχεία που έρχονται από τα Μετέωρα, όπου ο ρωσικός θρησκευτικός τουρισμός συνέχισε και πέρυσι να σημειώνει άνοδο η οποία συνολικά από το 2012 ξεπερνά το 30%, σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού επιμελητηρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της, η Περιφέρεια βρίσκεται σε επαφές για την επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ προς τη Σκιάθο που κατά την περίοδο 2012-2014 είχαν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση των Ρώσων τουριστών αλλά πέρυσι διακόπηκαν.