Συνέδριο για την ισότητα στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσίας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Συνέδριο για την ισότητα στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσίας

Δεκέμβριος 08, 2017 - 10:00
Αναρτήθηκε στο:

Συνέδριο με θέμα «“Is Gender Equality – a (R)evolution?"" πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Δεκεμβρίου, στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το διορισμό της Alexandra Kollontai, της πρώτης γυναίκας υπουργού στον κόσμο.

Στο συνέδριο παρέστησαν διακεκριμένοι ειδικοί μεταξύ των οποίων η Πρέσβυς κα Μάρα Μαρινάκη, Επικεφαλής Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS) για θέματα ισότητας και ειδικότερα για την εφαρμογή του Ψηφίσματος των Η.Ε. UNSCR/1325, η καθηγήτρια Nataliа Pochinok, Πρύτανης του Τμήματος Κοινωνιολογικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί διπλωμάτες και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στο ρόλο της πολιτικής ηγεσίας στην ενθάρρυνση των γυναικών για συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σε όλους τους επιτελικούς τομείς της κοινωνίας, όπως της πολιτικής, της επιστήμης και της οικονομίας, καθώς και στις δυνατότητες συνεργασίας  Ε.Ε. και Ρωσικής Ομοσπονδίας στην προώθηση των αξιών της ισότητας, των ίσων ευκαιριών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο.

Στην ομιλία της η κα Μαρινάκη, σημείωσε ότι έχει ήδη τεθεί ένα πολύ καλό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προώθηση των ανωτέρω θεμάτων και ότι αυτή τη χρονική στιγμή δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να μοιραστούν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς επί του θέματος. Τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας της Ε.Ε. με άλλα κράτη με στόχο την επικύρωση και την εφαρμογή των προνοιών των διεθνών συνθηκών που διασφαλίζουν τις αξίες της ισότητας και της ασφάλειας και για τα δύο φύλα .