Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα του βιβλίου

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα του βιβλίου

Αύγουστος 31, 2017 - 16:55
Αναρτήθηκε στο:

Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της Λογοτεχνίας, Μετάφρασης και Εκδοτικής Παραγωγής, θα υπογράψει στη Μόσχα η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου

Συνεχίζοντας τη δυναμική που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και την παρουσία πέρυσι της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, έρχεται στις 6 Σεπτεμβρίου στη Ρωσία για να υπογράψει μνημόνιο ελληνορωσικής συνεργασίας στους τομείς της μετάφρασης, της λογοτεχνίας και της εκδοτικής παραγωγής. Από τη ρωσική πλευρά, το μνημόνιο θα υπογράψει ο κ. Mikhail Seslavinskiy, Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που έχει διάρκεια πέντε ετών, περιλαμβάνει σημαντικές δράσεις γύρω από τη μετάφραση, την παραγωγή και τη διανομή του βιβλίου, όπως ενίσχυση της μετάφρασης και της έκδοσης των βιβλίων, επιμόρφωση των μεταφραστών, ανταλλαγή πληροφοριακών βάσεων δεδομένων, διοργάνωση μεταφραστικών συνεδρίων, καθιέρωση βραβείων αμφίδρομης λογοτεχνικής μετάφρασης, μετάκληση συγγραφέων, διοργάνωση λογοτεχνικών φεστιβάλ, κοινή συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, ανταλλαγή περιπτέρων μεταξύ εκθέσεων βιβλίου Θεσσαλονίκης και Μόσχας και συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών.

Η κα Κονιόρδου θα συμμετάσχει στην τελετή εγκαινίων της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Μόσχας (6-10 Σεπτεμβρίου), ενώ θα παραστεί, επίσης, στην ετήσια τελετή βράβευσης βιβλίων με τίτλο "Το βιβλίο της Χρονιάς".