Συνεργασία ΣΕΒ με Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Συνεργασία ΣΕΒ με Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών

Νοέμβριος 07, 2017 - 12:52
Αναρτήθηκε στο:

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP). Με τη συμφωνία αυτή, οι Επιχειρηματικοί Φορείς επιταχύνουν την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων με όχημα το Διμερές Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Ρωσίας που πλέον συντονίζεται από το ΣΕΒ και το RSPP. Η συμφωνία ειδικότερα προβλέπει τη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, την αντιμετώπιση προβλημάτων σε θέματα όπως τελωνειακές διαδικασίες και μεταφορές προϊόντων, καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, και την παροχή πληροφόρησης για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκατέρωθεν.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Γιώργο Ξηρογιάννη, διευθυντή Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ και τον Κονσταντίν Γκοντσαρόφ, μέλος του Δ.Σ. του RSPP, στη Μόσχα, ενώ στην τελετή συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, και ο επικεφαλής το Γραφείου ΟΕΥ Αθανάσιος  Καραπέτσας.

“Η παρουσία μας εδώ επιβεβαιώνει την απόφασή μας να επανεκκινήσουμε και να ενδυναμώσουμε τη σχέση μας στον οικονομικό τομέα στον οποίο τα τελευταία χρόνια είχε σημειωθεί ύφεση εξαιτίας των γνωστών συνθηκών”, δήλωσε ο κ. Φρυγανάς, ενώ ο κ. Ξηρογιαννης πρόσθεσε ότι η ρωσική αγορά είναι πολύ σημαντική για τις ελληνικές επιχειρήσεις αναφερόμενος στο παράδειγμα αρκετών που ήδη δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη Ρωσία. “Η συνεισφορά του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας εντάσσεται στη στρατηγική του ΣΕΒ να αναπτύξει και να προωθήσει τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες και να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων”, ανέφερε ο κ. Ξηρογιάννης.

“Η συνάντηση αυτή πράγματι επιβεβαιώνει ότι οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται”, σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του RSPP, Αλεξάντερ Μούριτσεφ.