Θεσσαλία: Οι μύθοι ζουν εδώ!

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Θεσσαλία: Οι μύθοι ζουν εδώ!

Μάιος 02, 2016 - 11:13

Η Θεσσαλία είναι μια μικρή Ελλάδα. Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και περιοχές όπως, o Όλυμπος, τα νησιά, το Πήλιο και τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα και τα παράλια, τα οποία μπορούν να την αναδείξουν ως σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει γεωγραφική ποικιλομορφία και σημαντικούς φυσικούς πόρους, ο συνδυασμός των οποίων επιτρέπει την ανάπτυξη πληθώρας τουριστικών δραστηριοτήτων.

Η Θεσσαλία είναι το μεγαλύτερο λεκανοπέδιο της Ελλάδας με έκταση 14.071 τετ. χλμ. Με διοικητική πρωτεύουσα την Λάρισα η συνολική έκταση της Θεσσαλίας αντιπροσωπεύει περίπου το 10,6% της συνολικής έκτασης της ελληνικής επικράτειας 

Σε όλη την Περιφέρεια βρίσκονται διάσπαρτα πολλά σπήλαια, λίμνες, ποτάμια και  πληθώρα ιαματικών πηγών. Εμφανίζει πολλές περιοχές με ιδιαίτερη οικολογική και αισθητική αξία, οι περισσότερες των οποίων είναι ενταγμένες σε θεσμοθετημένο πλαίσιο προστασίας. 

Με τα τέσσερα μεγάλα αστικά της κέντρα, είναι μια περιοχή με πλούσια και σπάνια πολιτισμική παράδοση ικανή να προσελκύσει τουριστικό ενδιαφέρον και να δώσει μια νέα διάσταση τουριστικής προβολής.

Τα νησιά των Σποράδων αποτελούν δημοφιλή προορισμό κατά τη θερινή περίοδο εδώ και πολλά χρόνια σε επισκέπτες του εξωτερικού, σε αντίθεση με τις χερσαίες περιοχές που κατακλύζονται από εγχώριους επισκέπτες. 

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο να δοθεί βαρύτητα στο άνοιγμα του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά για μια σειρά εναλλακτικών μορφών τουρισμού (γαστρονομία, θρησκευτικός, περιπατητικός κ.α.).

Ο τουρισμός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί αναπτυξιακό μοχλό, γόνιμο έδαφος για επενδύσεις και μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με αύξηση του κύκλου εργασιών και του αριθμού των απασχολουμένων.