Βραδιές ελληνικού κινηματογράφου στη Μόσχα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Βραδιές ελληνικού κινηματογράφου στη Μόσχα

Οκτώβριος 03, 2017 - 11:19
Αναρτήθηκε στο:

Με τη βραβευμένη ταινία "Καλή Πατρίδα, Σύντροφε- Beloiannisz" ξεκίνησε χθες, στον ιστορικό κινηματογράφο "Illuzion" της Μόσχας, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) και η Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας- "Gosfilmofond", στο πλαίσιο της 3ης εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου.

"Στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας στη Ρωσία παρουσιάστηκαν στη Μόσχα, αλλά και στην περιφέρεια της Ρωσίας, δύο σημαντικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, τα οποία το έμπειρο στα θέματα του κινηματογράφου ρωσικό κοινό, τίμησε με ενθουσιώδη σχόλια. Με μεγάλη μου χαρά, παρακολουθώ εφέτος τη συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της προηγούμενης χρονιάς, που δείχνει ότι το ενδιαφέρον δεν υπήρξε συγκυριακό αλλά ανταποκρίνεται σε μία γνήσια επιθυμία του ρωσικού κοινού να γνωρίσει την Ελλάδα και αν προσεγγίσει την καλλιτεχνική της παραγωγή", δήλωσε κατά την έναρξη του φεστιβάλ ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, που συνέδεσε την κινηματογραφική γνωριμία των Ρώσων με την Ελλάδα με τους στόχους που θέτει το Έτος Τουρισμού ελλάδας-Ρωσίας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. "Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια παρόμοιων πρωτοβουλιών, ο κινηματογράφος θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα που θα φέρουν τις χώρες μας και τους δύο φίλους λαούς μας, ακόμη κοντύτερα", επεσήμανε ο κ. Φρυγανάς.

Η διευθύντρια του Κ.Ε.Π., Θεοδώρα Γιαννίτση, χαρακτήρισε το φεστιβάλ "αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και τετραετούς συνεργασίας" και στάθηκε ιδιαίτερα στην στοχευμένη επιλογή ταινιών από ανεξάρτητους παραγωγούς τους οποίους φέτος φιλοξενεί το αφιέρωμα.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την 8η Οκτωβρίου και οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 19.00.