Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα

Время чтения
менее
1 минуты
Прочитано

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα

Июль 04, 2016 - 11:31
Опубликовано:

sergeynaryshkin.ru

Μετά τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που επισκέφθηκε την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, άλλος ένας κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος, ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, πρόκειται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιο Όρος. Ο κ. Ναρίσκιν μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαο Βούτση, πρόκειται να κηρύξουν σήμερα την επίσημη έναρξη της 23ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 120 βουλευτών και κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών από 25 χώρες και των πέντε ηπείρων. Οι εργασίες της ΔΣΟ θα διαρκέσουν έως τις 8 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την εναρκτήρια τελετή, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ρωσίας, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, Βουλευτή της Δούμα, κ. Σεργκέι Ποπόφ, και τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη, θα εγκαινιάσουν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού την έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος».

Την Τρίτη, ο κ. Ναρίσκιν, συνοδευόμενος από τον κ.Αμανατίδη, θα μεταβεί στο Άγιον Ορος και θα επισκεφθεί τις Καρυές και τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος,