Τα διαπιστευτήριά της στον πρόεδρο Πούτιν επέδωσε η νέα Πρέσβης της Ελλάδος, Τασία Αθανασίου

Время чтения
менее
1 минуты
Прочитано

Τα διαπιστευτήριά της στον πρόεδρο Πούτιν επέδωσε η νέα Πρέσβης της Ελλάδος, Τασία Αθανασίου

Июль 04, 2019 - 13:42
Опубликовано:

Τα διαπιστευτήριά της στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, επέδωσε χθες, 3 Ιουλίου, η νέα Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Τασία Αθανασίου. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αλεξαντρόφκσι του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε παράλληλα τα διαπιστευτήρια 17 άλλων νέων ξένων Πρέσβεων.

Κατά την ομιλία του, ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφέρθηκε εν συντομία στις σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες που εκπροσωπούσαν οι Πρέσβεις, ενώ, όσον αφορά την Ελλάδα, δήλωσε: «Με την Ελλάδα μας συνδέουν βαθιοί, πνευματικοί και ιστορικοί δεσμοί. Επί του παρόντος, στις χώρες μας διεξάγεται το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας, και είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω συνεργασία κυριολεκτικά σε όλες τις κατευθύνσεις».

Η Πρέσβης της Ελλάδος, σε ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για το ναυτικό ατύχημα σε ρωσικό ερευνητικό βαθυσκάφος στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 Ρώσοι ναυτικοί, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις επιβεβαίωσε τη βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης για διεύρυνση της διμερεούς συνεργασίας με τη ρωσική Ομοσπονδία σε όλα τα επίπεδα.